rmdsz

Udvarhelyszékre látogatott Zsigmond Barna Pál miniszteri biztos úr

  • 2021. 12. 08.

Dr. Zsigmond Barna Pál miniszteri biztos úr, országgyűlési képviselő, a Fidesz határon túli igazgatója udvarhelyszéki látogatással tisztelte meg közösségünket, Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, az Udvarhelyszéki RMDSZ elnöke által kezdeményezett meghívásnak eleget téve. A látogatás alkalmából a területi elnök találkozót szervezett, amelyen a 2004. december 5-i eseményekről, valamint a jövő évi magyarországi országgyűlési képviselői választások fontosságáról beszélgettek.

A találkozóra 2021. december 2-án, csütörtökön, 11:30 órától került sor a székelyudvarhelyi Bocskai István Református Közösségi Ház termében. A neves meghívottak között olyan politikai és egyházi vezetők is voltak, mint az udvarhelyszéki polgármesterek, RMDSZ elnökök, elnökségi tagok, valamint esperes urak.

Bíró Barna Botond területi elnök köszöntője után a 2004 december 5-i eseményeket elevenítették fel a résztvevők; ezt a dátumot Dr. Zsigmond Barna Pál országgyűlési képviselő a magyar nemzet egyik leggyászosabb napjaként, a modernkori magyar történelem mélypontjaként említette. Hiszen Identitásunk alapjait támadja meg, ha nemzettársunk kimondja, hogy nem vagyunk egyenrangú része a nemzetnek.” – mondta Bíró Barna Botond területi elnök úr, hozzátéve, hogy úgy érezhetjük, mintha a baloldal nem tanult volna akkori cselekedeteinek a következményeiből.

Dr. Zsigmond Barna Pál országgyűlési képviselő arról is beszélt, hogy ’90 előtt sokan valóban nem tudták, hogy Magyarország határain kívül is többségben élnek magyarok. „Egy új világ kezdődött, amikor arról az 15 millió magyarról kezdtek beszélni, akik a határokon kívül élnek. (…) 2010-ben, amikor az Orbán-kormány hatalomra került, egy csőd közeli országot vettünk át. A nemzetépítést az állampolgárság alapozta meg.”

Az országgyűlési képviselő úr kiemelten hangsúlyozta:

„Fontos az, hogy 2022-ben mindenki éljen a szavazati jogával, hogy folytatódhasson az a nemzetépítés, ami elkezdődött 2010-ben!”

Bíró Barna Botond területi elnök elmondta azt is, hogy annak ellenére, hogy egy kisebbségi környezetbe szorult nemzeti közösség vagyunk, nekünk van a legtöbb lehetőségünk, hiszen két kormányunk is lehet, és most van is, ezen kívül pedig Brüsszel segítségére is lehet számítani. Említett néhány támogatást, kiemelkedő lehetőséget, amelyek az Anyaország nélkül nem valósulhattak volna meg. Nagyrészt egyházi, gazdasági, oktatási támogatások, beruházások kerültek említésre.

„Hangsúlyosan érezte a MI közösségünk ezeket a segítségeket. Az itteni emberek értik és érzik, hogy milyen az, amikor Magyarországnak van egy nemzeti, gazdaságilag erősödő, szuverén kormánya. Egy erős Anyaország a mi tárgyalási pozícióinkat is erősíti.” – fejtette ki a területi elnök.

Dr. Zsigmond Barna Pál országgyűlési képviselő szerint el kell mondani a magyar igazságot, mert ha nem mondjuk el, nem tudjuk az érdekeinket egyesíteni. Hangsúlyozták az 1 milliós pszichológiai határ fontosságát is, valamint egyetértésüket fejezték ki abban, hogy nehéz küzdelem elé nézünk, ezért szükséges, hogy minél több emberhez eljusson a választások tétjének üzenete. A találkozó után az urak a sajtó képviselőinek is tartottak egy rövid tájékoztatót. Az eseményt kötetlen beszélgetés, valamint állófogadás zárta.

 

Székelyudvarhely, 2021. december 02.