Tisztújító közgyűlés Székelykeresztúron

  • 2021. 05. 07.

 

Tisztújító közgyűlés, Székelykeresztúr, 2021 május 6 

December 16-án az Udvarhelyszéki RMDSZ megbízta Sándor Barna ügyvezető elnököt, hogy szervezze meg a székelykeresztúri RMDSZ tisztújítását.

Megalakult a közgyűlés előkészítő bizottság, melynek tagjai: Dr. Simó Ildikó, Simó Béla és Sándor Barna.

2021. április 30-a déli 12 óráig tartó határidőig mindössze egy személy nyújtotta be a jelölési dokumentációt: Klein László. Ezt követően a bizottság megbeszélést tartott, amelynek keretén belül átnézték a dokumentációt, mely teljesnek bizonyult.

A tisztújító közgyűlés 2021. május 6-án, 18 órától volt megtartva, a jelenlegi járványügyi intézkedéseket betartva a Székelykeresztúri Művelődési Házban.  A közgyűlésen szavazati jogával élhetett minden székelykeresztúri, aktuális RMDSZ tagsággal rendelkező lakos, így a székelykeresztúri szervezet új elnökének KLEIN LÁSZLÓ-t választották.

Az Udvarhelyszéki RMDSZ elnöke, Bíró Barna Botond szerint ez a nap egy vízválasztó, mert innen kezdve a jövőt építjük. A következő szavakkal indította útjára a székelykeresztúri RMDSZ szervezet csapatát: “Megtapasztaltuk már, hogy közösséget nem lehet betonnal és ásóval építeni. Minden rajtunk múlik, hogyan fogjuk a szervezetet vezetni, csapatot építeni és hogy fogja a székelykeresztúri közösség ezt értékelni. Hiszem azt, hogy új életre kel. Újból munkát vállal aminek a legfontosabb pillére az összefogás.”