rmdsz

Tisztújítás az RMDSZ Udvarhelyszéki Területi Szervezeténél

  • 2022. 03. 04.

Az RMDSZ Udvarhelyszéki Területi Szervezetének elnöksége széki tisztújítást írt ki 2022. április 7-i dátummal. Az elnökség február 24-én tartott ülésén elfogadta az Udvarhelyszéki Szervezet a széki tisztújításról szóló Határozatát, majd ezt követően megalakult a TTB (Területi Tisztújítási

Bizottság), melynek tagjai: Bokor Sándor elnök, Kolumbán Dávid titkár, Klein László tag.

Az elkövetkezendő időszakban Udvarhelyszék településein megszervezésre kerülnek a helyi tisztújítások és a küldöttjelölő gyűlések, ahol küldötteket nevesítenek a tisztújító küldöttgyűlésre. A helyi küldöttjelölő gyűlések, illetve a helyi tisztújítások határideje március 30, déli 12 óra.

Az Udvarhelyszéki RMDSZ Szervezet elnöki tisztségére pályázhat minden udvarhelyszéki lakcímmel rendelkező RMDSZ-tag. A jelöléshez szükség van továbbá egy dokumentáció összeállítására, amelyet a területi RMDSZ irodájában vagy az udvszekirmdsz@yahoo.com címen lehet igényelni. A jelölési dokumentáció leadási határideje március 31, déli 12 óra. A határidő lejárta után a TTB nyilvánosságra hozza az elfogadott jelöléseket, ettől számítva 24 órán belül lehetőség van fellebbezésre. A jelöltek végleges listája, valamint a küldöttgyűlés napirendjének meghatározása után kerül sor a tisztújításra.

Ma, 2022. március 4-én a Széki Választmány elfogadta az Alapszabályzat szerint a küldöttgyűlés létszámát. A területi elnök személyéről április 7-én a tisztújító küldöttgyűlés 225 küldöttje dönt titkos szavazással. (Ez a szám még módosulhat a helyi tisztújítások függvényében.) 

További információ a tisztújítás menetével kapcsolatosan az Udvarhelyszéki RMDSZ irodájában vagy udvszekirmdsz@yahoo.com címen kérhető.

 

Területi Tisztújítási Bizottság

 

Székelyudvarhely, 2022. március 4.