rmdsz

Területi elnökünk üzenete az ünnepi várakozásra

  • 2021. 12. 21.

     Karácsony közeledtével meg kell élnünk az advent szent várakozását, le kell lassulnunk, fel kell készülnünk az ünnepre. Napjaink hajtásában gyakran hajlamosak vagyunk ezt elfelejteni. 

     Arra törekszünk, hogy minden tökéletes legyen, és elfelejtjük azt, amiről valójában szól az ünnep. Inkább túlhajszoljuk magunkat, ha tehetnénk, kitolnánk a napot akár 30 órára is, és azt is végigdolgoznánk, azért, hogy haladjuk minél gyorsabban, szerezzünk be mindent minél hamarabb: mindenkinek drága ajándékot, szép díszeket, karácsonyfát, a tökéletes karácsonyi vacsora kellékeit. Így ebben a hajtásban sokszor elfelejtünk megállni, megpihenni…

     A karácsony előtti időszaknak, az adventnek pedig pont ez a legfontosabb üzenete számomra. Hogy felkészüljünk az ünnepre, hogy lelassítsunk. Ugyanúgy, mint egy autó, hogyha 120-szal megy, akkor nem tud egyik pillanatról a másikra megállni, hisz van egy lassulási ideje. Nekünk ez a lassulási idő az advent, ahhoz, hogy megérkezhessünk az ünnepre. Nemcsak testben, hanem lélekben is; nemcsak az ajándékokkal és csomagokkal megrakodva, hanem tele szívvel, lélekkel.

Ne felejtsük el, hogy az ajándék értékét nem a pénzbeli értéke határozza meg. Merjünk megállni, pihenjünk meg, hisz ez a lelassulás abban is segít, hogy ezt megtapasztaljuk, egymás felé forduljunk, és együtt éljük át az igazi csodát. 

 

Áldott adventi várakozást, áldott ünnepet kívánok! 🎄