rmdsz

RMDSZ ÜGYVEZETŐELNÖKSÉG UDVARHELYSZÉK – EZÜSTFENYŐDÍJ 2019 AJÁNLÁS

  • 2020. 01. 10.

Minden kis srác álmában szerepel, hogy tűzoltó legyen vagy katona. De felnőttkorra csak kevesen válnak igazi, hivatásos lánglovagokká. Albert Csaba életét és munkáját nagyban meghatározta a tűzoltóság, a tűzvédelmi munka. Biztosan gyerekkorában ő is szeretett volna tűzoltó lenni, és serdülőként a sorkatonai szolgálatot a tűzoltóknál teljesítette 1981-ben. A katonaság után a Régi Faipari Vállalatnál tűzoltó, majd tűzoltóparancsnok, majd a rendszerváltás után többedmagával megalapította a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Egyesületét, aminek a mai napig az elnöke is.

Mindig is szívén viselte a Hargita megyei önkormányzati önkéntes tűzoltóságok és tűzoltó egyesületek tevékenységét. Az Egyesület nem titkolt közérdekű feladata, a megyében és akár a megyén kívül is működő önkéntes tűzoltóságok érdekképviselete, ezért folyamatosan azon dolgozik, hogy hogyan tudná jobbá és hatékonyabbá tenni azok működését. Önzetlenül, lelkiismeretesen, soha nem várva fizetséget, végzi a mai napig a munkáját, az ő kapcsolatainak és közvetítő szerepének köszönhetően, több önkormányzati tűzoltóság is tűzoltó autóval feszítő-vágó modulokkal, tömlőkkel, védőruhákkal és különböző felszerelésekkel gazdagodott, amiket adományban kaptak. Az ő kitűnő szervezőképességének és természetesen kitartó és fáradhatatlan munkájának köszönhetően a Hargita megyei önkéntes tűzoltóságok egy egységes tömböt alkotnak, kisegítve egymást bármilyen helyzetben.

Kitartó és lelkiismeretes munkájának köszönhetően mára nem csupán a megye lakossága él egy biztonságosabb környezetben, hanem az önkéntes tűzoltók is biztonságosabban végzik élet-, és értékmentő munkájukat.

 

Az RMDSZ Udvarhelyszéki szervezete büszkén és elismeréssel javasolja Albert Csaba urat, az RMDSZ 2019-es Ezüstfenyő díjával való kitüntetésére.

 

Bíró Barna-Botond

területi elnök

RMDSZ Udvarhelyszéki Szervezete

 

Székelyudvarhely, 2020. január 10.