rmdsz

Miért írjam alá?

  • 2024. 03. 20.

Miért kérik az aláírásom?

Az aláírásgyűjtés a június 9-ei európai parlamenti és önkormányzati választások előkészítésének első lépése. Országos választáson való részvételhez 200.000 támogatói aláírásra van szükségünk.

 

Mit segít egy aláírás? Nem ezen fog múlni.

Az Udvarhelyszéki RMDSZ Szervezetek ebből több, mint 20.000-et vállaltak, aminek a gyűjtését el is kezdtük.  Ez a szám mutatja, hogy a térségnek mekkora a súlya az erdélyi magyarságon belül. Az idén hozott döntéseink mindannyiunk sorsát döntik el, nem négy évre, hanem legalább tíz. A nagy változások korában azért kell erősnek, egységesnek lennünk, hogy befolyásolói, ne elszenvedői legyünk a fontos döntéseknek. Most mindenkire szükség van, aki segíteni tud és akar, akinek fontos a magyarok ügye. Minden aláírás és szavazat az erdélyi magyarságot védi, közösségünket erősíti.

 

Mit tud tenni két képviselő értünk az Európai Parlamentben?

A kettő több mint a semmi. Két képviselő hangja jóval hangosabb, mintha nem lenne ott senki. Ha nem rendelkezünk európai képviselettel, akkor a románok beszélnek és döntenek helyettünk. Az AUR a magyar közösség ellensége. Ők azok, akik szerint Székelyföld nem létezik, akik szerint mi románok vagyunk. Fel kell vennünk velük a harcot mindenhol: itthon is, Európában is. A magyar összefogás ezt segíti, erősít bennünket.

 

Hol tudok aláírni?

Aláírhat az udvarhelyszéki települések Polgármesteri Hivatalaiban a nyitvatartási program szerint.

Székelyudvarhelyen az alábbi helyszíneken:

  • Köztér iroda, Kisköved utca, 21. szám - H-P 9-15 óra
  • Antal Lóránt szenátori iroda, Tompa László utca, 5. szám - H-P 9-15 óra, Cs 12-17
  • Ladányi László képviselői iroda, Kossuth Lajos utca, 35/7. szám - H-P 8-16

 

 

Legyen hangunk Európában és legyen erőnk Erdélyben! Győzzenek a magyarok!