rmdsz

Készülődés az RMDSZ Udvarhelyszéki Szervezetének tisztújító küldöttgyűlésére

  • 2022. 03. 31.

Az Udvarhelyszéki Területi Szervezet tisztújítása április 7-én, csütörtökön 18:00 órától kerül megszervezésre a farkaslaki kultúrotthonban, az RMDSZ működési szabályzatának, valamint a február 24-i elnökségi határozatnak megfelelően. Ma volt a jelölési dokumentáció leadási határideje, egy jelölt van az elnöki tisztség betöltésére.

Az elfogadott 76/2022-es elnökségi határozat értelmében a széki szervezet elnöki tisztségére pályázó személyek március 31-e, déli 12-ig tehették le a jelöléshez szükséges dokumentációt. A határidő lejárta után a Területi Tisztújítási Bizottság nyilvánosságra hozza az elfogadott jelöléseket, ettől számítva 24 órán belül lehetőség van fellebbezésre.

Egy jelölt tette le a jelölési dokumentációját a Területi Szervezet irodájába: a jelenlegi elnök, Bíró Barna Botond folytatni kívánja a megkezdett munkát. A Területi Tisztújítási Bizottság rendben találta és elfogadta a jelölési dokumentációt. Tizenkilenc helyi szervezet támogatta Bíró Barna Botond elnöki tisztségre való jelentkezését.

A helyi szervezetek március hónap folyamán szervezték meg a küldöttjelölő gyűléseket. Azokban a községekben, ahol az elnök mandátuma lejárt, tisztújításra is sor került. Az RMDSZ Udvarhelyszéki Nőszervezetének tisztújítása ehét pénteken kerül megszervezésre.

Az április 7-i tisztújító küldöttgyűlésen 224 küldött választja meg a területi elnököt titkos szavazással, ugyanakkor megújul a Pénzügyi, Etikai és Fegyelmi, illetve a Szabályzatfelügyelő Bizottság is.

 

A Területi Tisztújítási Bizottság

Bokor Sándor elnök

Kolumbán Dávid titkár

Klein László tag

 

Székelyudvarhely, 2022. március 31.