rmdsz

Folytatódik a honosítási kampány az Eurotrans Alapítványnál

  • 2021. 10. 25.

 

Az RMDSZ Udvarhelyszéki Szervezete és az Eurotrans Alapítvány eredményesen folytatja munkáját. A 2022-es magyarországi választásokra készülve indított kampány jól teljesít, ugyanis az elmúlt időszakban rengetegen adták le honosítási kérelmeiket – és erre még mindig van lehetőség. Az ügyintézés teljes mértékben ingyenes, a fényképtől a fordítások elkészítéséig.

 

Az RMDSZ és az Eurotrans Alapítvány területi irodáiban le lehet adni a szükséges iratokat, nemcsak a magyar állampolgárság vagy az útlevél megszerzéséhez, hanem a különböző családtámogatásokra is (mint például az anyasági támogatás vagy a Babakötvény).

Akinek nincs lehetősége felkeresni az irodákat, annak az Alapítvány által szervezett kiszállások nyújthatnak segítséget. Az iroda munkatársai ugyanis hetente kétszer ellátogatnak Udvarhelyszék településeire, ezzel könnyítve meg az ügyintézést. A Facebook oldalunkon megtalálható minden szükséges információ az aktuális kiszállások helyét és időpontját illetően, egyéb hasznos tartalmakkal együtt. 

2022-ben választások lesznek Magyarországon, és mi, erdélyi, romániai magyarok is élhetünk választójogunkkal, amennyiben rendelkezünk magyar állampolgársággal. Ha valaki még nem magyar állampolgár, de szeretne élni a szavazás lehetőségével, igényelje mielőbb az állampolgárságot! 

A magyar állampolgársággal rendelkezők esetében is fontos, hogy regisztráljanak, és személyi adataik aktualizálva legyenek a nemzeti választási névjegyzékben. Például, ha valaki az állampolgárság megszerzése óta megházasodott, gyermeke született, esetleg elvált vagy haláleset történt a családban, nevet vagy lakcímet változtatott, akkor kötelessége jelezni ezeket a változásokat a magyar állam felé is. Ebben és az előzetes regisztráció elkészítésében is bárkinek a segítségére lesznek az Alapítvány munkatársai. 

Bővebb információért keresse fel az Eurotrans Alapítvány weboldalát.