rmdsz

Épülhet a tanuszoda Székelykeresztúron

  • 2021. 09. 30.

Bíró Barna Botond az RMDSZ Udvarhelyszéki Szervezetének elnöke csütörtöki bejegyzésében beszámolt arról, hogy a székelykeresztúri uszoda megépítéséhez a Romániai Magyar Demokrata Szövetség által vezetett fejlesztési minisztérium 30 millió lejes finanszírozást hagyott jóvá.

A területi elnök és Antal Lóránt szenátor úr már korábban is beszélt a székelykeresztúri tanuszoda megépítésének lehetőségéről. Az parlamenti választási kampányban tett ígéretek mára megvalósulni látszanak. Ez a beruházás egyedülálló egész Udvarhelyszéken, történelmi jelentőségéből adódóan is egy fontos turisztikai-kulturális látványosság, környezetbarát, korszerű létesítmény lesz.

A kezdeményezést Rafai Emil volt polgármester indította útjára. Kelemen Hunor RMDSZ elnök kijelentette, hogy Cseke Attila fejlesztési miniszterrel és Novak Eduárd sportminiszterrel már tavaly decemberben eldöntötték, hogy 2024-ig minél több sportlétesítményt, uszodát fognak építeni.

„Mert nem lehet olyan megye, ahol fél óránál többet kell utazni ahhoz, hogy valamilyen sportlétesítményt használhassunk. És nem lehet olyan gyermek Romániában, akinek nincs esélye lakhelyéhez közel uszodába járni.” – olvasható Kelemen Hunor elnök úr bejegyzésében.

👏 Hajrá Udvarhelyszék!