rmdsz

Csatlakozunk a város vérkeringésébe

  • 2022. 08. 10.

Ma Székelyudvarhelyen, a Márton Áron Téren Udvarhelyszék tömegközlekedésének megoldásaival kapcsolatban tartottunk sajtótájékoztatót. Az Udvarhelyszéki, valamint a Városi RMDSZ által kezdeményezett találkozók eredményeként egy elektromos busz tesztjáratán vehettünk részt, bejártuk városunk utcáit, és az összes udvarhelyszéki járat tervezett útvonalát is.

Székelyudvarhely, és a szomszédos községek - Máréfalva, Fenyéd, Farkaslaka, Zetelaka, Oroszhegy és Felsőboldogfalva - létrehoztak egy fejlesztési társulást, melynek célja megoldani a közszállítást érintő problémákat, 2023 végére életbe kívánja léptetni a tervezett fejlesztéseket. Ennek megfelelően a bejegyzés előtt álló Transcom zona Odorhei – Udvarhelyszék nevet viselő ADI öt udvarhelyszéki járatot tervez, amely közel 200 km-es útvonalat tenne meg több mint 20 udvarhelyszéki települést érintve, mindezt naponta ötször. 

Sinka Arnold az Udvarhelyszéki RMDSZ ügyvezető elnöke elmondta, hogy egy olyan megoldást igyekeztek találni, amely hosszútávú, minőségi javulást eredményez ezen a területen, és amely egyszerre oldja meg a környező településekről való bejutást, illetve a városi közlekedést is. 

A sajtótájékoztatón jelen volt Ölvedi Zsolt alpolgármester, Berde Zoltán RMDSZ-es és Godra Zsolt POL-os frakcióvezetők, Kakassy Norbert a városi RMDSZ ügyvezető elnöke, Benedek Árpád Csaba és Darabont Gergő önkormányzati képviselők.

A város adminisztratív területével szomszédos községek polgármesterei (Kovács Imre Máréfalva, Bokor Botond Fenyéd, Kovács Lehel Farkaslaka, és Zsombori Levente Felsőboldogfalva községek polgármesterei) bizakodva állnak a kezdeményezéshez, egyöntetűen kifejezték a annak fontosságát, hogy településeik csatlakozzanak a város vérkeringéséhez.

Minden résztvevő örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy közösen sikerült elindulnunk ezen az úton, ahogy a sajtótájékoztatón is elhangzott: „Ez egy jó példája annak, hogy az összefogás eredményeket tud elérni.”

RMDSZ Udvarhelyszéki Területi Szervezete

 Székelyudvarhely, 2022. augusztus 10.