rmdsz

Az Országos Kongresszusra készül az Udvarhelyszéki RMDSZ

  • 2023. 03. 17.

Tegnap délután került sor az Udvarhelyszéki Szervezet küldöttgyűlésére, melynek keretén belül 161 küldött titkos szavazással döntött az udvarhelyszéki küldöttekről a XVI. RMDSZ Kongresszusra, valamint SZKT tagot is választottunk, Sinka Arnold személyében. Ezen kívül napirendre került az Udvarhelyszéki Területi Szervezet jelölési támogatása az RMDSZ elnöki tisztségére, az Udvarhelyszéki Szabályzat összhangba hozására került sor az Országos Alapszabályzattal, majd beszámolók hangzottak el a területi elnök, a parlamenti képviselet, a Nőszervezet, és az Ifjúsági Szervezet (UIET) részéről is.

Az Udvarhelyszéki Területi Szervezet küldöttgyűlése március 16-án, csütörtökön 17:00 órától került megszervezésre a felsőboldogfalvi kultúrotthonban az RMDSZ Alapszabályzatának megfelelően. A küldöttgyűlés a 161 küldött részvételével határozatképes volt.

A Szövetségi Képviselők Tanácsának döntése értelmében a Szövetség legfelsőbb döntéshozó testületére, az RMDSZ XVI. Kongresszusára 2023. április 28-29-én, Temesváron kerül sor. Az SZKT 2022. decemberi határozata szerint az Udvarhelyszéki RMDSZ-nek összesen 50 (31 korporatív és 19 választott) képviselője lesz. A tegnapi küldöttgyűlésen a 19 választott küldöttről döntöttünk.

Bíró Barna Botond területi elnöki beszámolójában kiemelte: „A nehéz idők ellenére az elmúlt harminc év legjelentősebb fejlesztési programját hajtjuk végre Udvarhelyszéken, amivel vonzóbbá és élhetőbbé tesszük a településeinket, fejlesztjük az oktatási intézményeket, támogatjuk a gazdákat és lehetőséget teremtünk a családok számára, hogy itt építsenek jövőt. Nehéz időkben egyenes beszédre, egyértelmű célokra és egységre van szükség. Udvarhelyszéket egy erős és életképes közösség alkotja. Ezért a közösségért dolgozni pedig a legnemesebb feladat a világon!”

Antal Lóránt szenátor és Ladányi László Zsolt képiviselő beszámolt az elmúlt időszak parlamenti munkájáról, a kormányzati eredményekről, továbbá a Nőszervezet, illetve az UIET is bemutatta a 2022-es év tevékenységét.

Juga Tibor, a szövetségi ügyvezető elnökség megbízottja arról beszélt, hogy túl vagyunk a félidőn: A közösségért kormányzunk! konzultáció keretében beszámolunk kormányzati munkánkról, és megkérdezzük a közösségünket a következő két év tennivalóiról. „A magyar közösségnek megéri, hogy az RMDSZ kormányon van, hisz csak nekünk fontosak közösségünk ügyei, és csak velünk fejlődnek erdélyi településeink. A magyar családok, vállalkozók és gazdák, a magyar nyugdíjasok csak az RMDSZ-re számíthatnak, hogy a válság ellenére egy kicsit jobb és biztosabb életük legyen.”

Ezen felül a területi szervezet legfelsőbb döntéshozó testülete, a Küldöttgyűlés támogatását fejezte ki Kelemen Hunor szövetségi elnök úrnak a munka folytatására. „Az együttműködés megerősítése az elnök úrnak adjon erőt és lendületet az úton, az udvarhelyszéki közösségnek pedig nyisson új kapukat a jövőre.” (részlet)

 

RMDSZ Udvarhelyszéki Területi Szervezete

Székelyudvarhely, 2023. március 17.