rmdsz

A közösségért dolgozunk! - Küldöttgyűlés

  • 2023. 09. 12.

 

RMDSZ Udvarhelyszéki Szervezete – Küldöttgyűlés

 

Csütörtök délután került sor az Udvarhelyszéki Szervezet SZKT-képviselőket választó Küldöttgyűlésére, melynek keretén belül 157 küldött titkos szavazással döntött az SZKT tagok megválasztásáról.  

Az Udvarhelyszéki Területi Szervezet Küldöttgyűlése szeptember 7-én, csütörtökön 17 órától került megszervezésre Székelyudvarhelyen, a Junior étterem rendezvénytermében az RMDSZ Alapszabályzatának megfelelően. A Küldöttgyűlés a 157 küldött részvételével határozatképes volt.

A Küldöttgyűlésen beszámolt tevékenységeiről az Udvarhelyszéki RMDSZ Nőszervezete, az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács, Ladányi László-Zsolt, parlamenti képviselő, Antal Lóránt, szenátor és Bíró Barna Botond, az Udvarhelyszéki RMDSZ Területi Szervezetének elnöke. 

Bartalis Izabella, a Nőszervezet elnöke kiemelte beszámolójában, hogy mennyire fontos a nők jelenléte a közigazgatásban: „Egy közösség akkor tud előre lépni, hogyha a közösségben összetartás van, és ez csak akkor tud működni, ha mindannyian igyekszünk szerepet vállalni, és főleg azok között, akik megkapták ezt a talentumot, hogy képesek arra, hogy szervezzenek, vállalják fel ezt a szerepkört. Bíztatom a polgármesterurakat, hogy minél több nőt igyekezzenek bevonni a közösségi életbe, mert teljesen más szemszögből láthatják az adott rendezvényt, és úgy gondolom, hogy mindenképp pozitívan fogja előre lendíteni az adott tevékenységet (…). Bíztatom Önöket, azokat a községeket, ahol nincs aktív Nőszervezet, bíztassák a nőket, és alakítsunk Nőszervezetet. Forduljanak felénk, és mindenben tudunk segíteni.”

 

A területi szervezet elnöke, Bíró Barna Botond beszámolójában hangsúlyozta az összetartozás fontosságát: „A mi politikai közösségünk azért dolgozik, hogy egy szebb és élhetőbb Udvarhelyszéket tudjunk az utánunk jövő generációknak hátrahagyni. Egy Udvarhelyszéket, ahol talán vannak vitáink, nem mindig értünk egyet egymással, de mégis, ezeken felül tudunk emelkedni, együtt tudunk dolgozni, és megvan bennünk a megbocsátás képessége is. Nem baj, ha ezeket éltetjük, működtetjük, gyakoroljuk. (…) Fontos az, hogy lelkiekben érezzük azt, hogy összetartozunk, és valahogy nekünk ebben a világban van olyan dolog, amit együtt kell elérjünk és együtt kell megvalósítsunk. Az előttem szólók beszéltek azokról a megvalósításokról, amiket az elmúlt évben vagy években elértünk az udvarhelyszéki emberek számára. Méltán lehetünk büszkék ezekre az eredményekre, egyenes gerinccel állhatunk az emberek elé, főleg azért is, ha csak azt nézzük, hogy az RMDSZ kormányzati szerepvállalása mit jelentett Udvarhelyszéknek, és mit tudtunk mi ebből közösen megvalósítani!”

 

Az SZKT-képviselőket választó Küldöttgyűlésen 157 jelen lévőből 157-en éltek szavazati jogukkal, ebből 156 érvényes szavazat érkezett és 1 érvénytelen. A szavazás értelmében a mandátumot nyert SZKT tagok a következők: 

András Lóránd

Dávid Endre

Incze Csongor

Kolumbán Dávid

Dr. Simó Ildikó

Sinka Arnold

 

A jövővel kapcsolatosan optimistán nyilatkozott az elnök: „Az, amit elértünk az elmúlt években, az nem ad okot arra, hogy hátra dőljünk, de arra sem, hogy tétovázzunk, vagy kishitűek legyünk. Az a célunk, hogy egyértelműen meghatározzuk a jövő évi elérendő céljainkat, és azt közösen megvalósítsuk. Az, amit elkezdtünk, az folytatódni fog! Velünk, önökkel együtt Udvarhelyszék megkerülhetetlen lesz mind Hargita megyében, mind az erdélyi magyar politizálásban. Erre a munkára hívom én Önöket, és ebben kérem a támogatásukat, ezért fogjunk össze, és csináljuk végig a következő évet! Hajrá Udvarhelyszék!”

 

Székelyudvarhely, 2023. szeptember 7.