rmdsz

175. Agyagfalvi Székely Nemzeti Gyűlés Emlékünnepe

  • 2023. 10. 10.

Idén október 15-én kerül sor a Agyagfalvi Székely Nemzeti Gyűlés Emlékünnepére, amely keretein belül tisztelettel és alázattal emlékezünk meg a nagy elődökről. Ma ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Sinka Arnold, az Udvarhelyszéki RMDSZ ügyvezető elnöke, Ülkei Zoltán, Bögöz község polgármestere, Antal István, volt parlamenti képviselő, az Agyagfalva 1848 Alapítvány elnöke.

Az esemény Bögöz Község Polgármesteri Hivatala, Agyagfalva 1848 Kulturális Alapítvány és az Udvarhelyszéki RMDSZ főszervezésében valósul meg. Illetve Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, Szent László Kistérség Társulás, Agyagfalva Ifjúsági Klub, Székelyföld napok, és Híd az Égen Egyesület társszervezésében.

„Az Agyagfalvi Székely Nemzeti Gyűlés Emlékünnepének a megszervezésébe tavaly csatlakozott be az Udvarhelyszéki RMDSZ Szervezete, és azzal a gondolattal tettük mindezt, hogy ezt a rendezvényt emeljük az azt megillető helyre, elsősorban udvarhelyszéki szintre, és a további célunk az, hogy egész Székelyföldnek legyen ez egy találkozási helye, és évente úgy tudjunk összegyűlni, mint ahogy tették ezt őseink, és rendezzük sorainkat, beszéljük át a dolgainkat, és akár tudjuk megtervezni a jövőt is, ami Székelyföldet illeti. Tavaly erre tettünk egy kísérletet, és apró lépésekben tartunk ebbe az irányba.” – mondta Sinka Arnold, az Udvarhelyszéki RMDSZ ügyvezető elnöke.

Ülkei Zoltán polgármester úr kifejtette: „Örvendek ennek a kezdeményezésnek, amit az Udvarhelyszéki RMDSZ irányunkra tanúsított, és örvendek, hogy az én időmben fogja kinőni magát a rendezvény. Köszönöm nekik a segítséget, és köszönöm az Agyagfalva 1848 Alapítványnak, hogy létrehozták az alapítványt és az emlékházat.”

Antal István, Agyagfalva 1848 Alapítvány elnöke így fogalmazott: „Agyagfalván a jövő elkezdődik, végre megtörténik az összefogás.”

 

A rendezvény részleteit keresse az Udvarhelyszéki RMDSZ Facebook oldalán!