rmdsz

Bölcsődé épül Székelyszentléleken

  • 2024. 03. 27.

 

Hargita megyében elsőként Székelyszentléleken kezdődött el a bölcsőde építése, amely a kisgyermekes családok számára nyújt majd nagy segítséget, biztosítva a gyermekek számára a biztonságos és fejlesztő környezetet, miközben a szülők dolgozni, munkába tudnak járni.

Farkaslaka község polgármestere pénteken tartott sajtótájékoztatót az építkezés helyszínén, melyen jelen volt és beszédet mondott Antal Lóránt RMDSZ-es szenátor, Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Kelemen Hunor RMDSZ-elnök, illetve Ladányi László-Zsolt RMDSZ-es parlamenti képviselő. 

Bíró Barna Botond beszédében kihangsúlyozta: „Tudjuk, hogy sem Brüsszel, sem Bukarestben nem adják ajándékba ezeket a forrásokat. Ezekért mindig meg kellett harcolni. Minden tégláért, minden méter aszfaltért, amit itt elhelyezünk, amit itt felépítünk, azért Bukarestben is, és Brüsszelben is meg kell harcolni. Ahhoz, hogy ebben a küzdelemben sikeresek legyünk, ahhoz először is ott kell lenni a küzdőtéren. Az idei évnek a tétje az, hogy továbbra is erős hangja legyen az erdélyi magyarságnak Brüsszelben, a helyi közösségben pedig megerősödjünk. Azt kérem, és arra biztatom mind a Farkaslaka községi, mind pedig az udvarhelyszéki embereket, hogy minél nagyobb arányban vegyünk részt június 9-én a választásokon. Küldjünk alkalmas és tehetséges embereket a helyi önkormányzatok élére, erősítsük meg az erdélyi magyarságnak az édekképviseletét Brüsszelben!"