Elhunyt Dr. Verestóy Attila szenátor

Megrendüléssel vettük tudomásul, hogy Dr. Verestóy Attila Hargita megyei szenátor, az RMDSZ udvarhelyszéki szervezetének elnöke életének 64. évében egy bécsi klinikán, ma, január 24-én hajnalban elhunyt.

Súlyos betegségét türelemmel viselte, bízott a gyógyulásban. Halálával nagy veszteség érte a szövetséget és a családot egyaránt. Felépülésében minden helyi polgármester, pályatárs, ismerős, barát, diák, munkatárs reménykedett. Iránymutató volt számunkra, támasz minden időben. A Székelyudvarhelyi Kézilabda Club alapítója és elnökeként városunk hírnevének öregbítéséhez, eme sportág helyi hagyományainak feltámasztásához és továbbviteléhez járult hozzá. 2008-tól a nevét viselő alapítvány több tucat udvarhelyszéki diáknak nyújtott segítséget a továbbtanulásban, ugyanakkor számtalan beteg ember reménysége volt.

Verestóy Attila már a kezdetektől, 1989. december 22-től alapítóként szerepet vállalt a Romániai Magyar Demokrata Szövetségben. 1990 óta Hargita megye RMDSZ-szenátora volt, 2004-től az RMDSZ szenátusi frakciójának vezetője és néhány év megszakítással 1997 óta a szövetség területi szervezetének elnöke.

Egész életét a közösség szolgálatára szentelte, hitt abban, hogy együttes erővel, kitartással fel lehet emelni Székelyföldet, hogy ki lehet mozdítani abból a kerékvágásból, amibe kényszerült az elmúlt évtizedek alatt.

Székelyudvarhelyen 1954. március 1-jén született, nős volt, egy gyermek édesapja, két unoka boldog nagyapja. Hite és töretlen kitartása példaértékű marad számunkra.

Az RMDSZ udvarhelyszéki szervezete őszinte részvétét fejezi ki, és vigasztalódást kíván a gyászoló családnak.