Udvarhelyszéki Együtt-tesz Máréfalván!

 

Muzsna, Nagygalambfalva, Székelykeresztúr után hétvégén Máréfalvára megy kalákázni az Udvarhelyszéki Együtt-tesz. A közösségépítés mellett nevelő jelleggel is szervezzük ezeket a kalákákat, szeretnénk a figyelmet arra fordítani, hogy egymásért tenni jó dolog, fogalmazott a mai sajtótájékoztatón Bíró Barna Botond, az RMDSZ udvarhelyszéki szervezetének ügyvezetője.

Környezetvédelmi, ifjúsági, kulturális témában 2009-től évente szerveznek közösségi akciót a máréfalvi rozettások, négy éve viszont nagyobb lélegzetű munkákba is belevágnak patakmeder-takarítástól egészen a középületek tatarozásáig, tudtuk meg a sajtótájékoztatón András Lórándtól, a Máréfalvi Rozetta Ifjúsági Egyesület programvezetőjétől.

Az RMDSZ udvarhelyszéki szervezetének nyári kalákaprogramjába beleillik a Tegyünk együtt a falunkért – közösségi kaláka címszóval meghirdetett máréfalvi megmozdulás, így partnerként veszünk részt a szombat 8 órától kezdődő munkákban, vagyis a templom körüli rész, a temető megtisztításában, és a temetőkert javításában. Felhívással fordulunk tehát mindazokhoz, akik önzetlenül szeretnének segíteni, és részt venni a kalákán, hogy jelezzék szándékukat a szervezetnél, szállítást, valamint étkezést biztosítunk, mondta Bíró Barna Botond ügyvezető elnök.

Máréfalváról családonként szívesen látnánk legalább egy felnőtt résztvevőt, az a szándékunk, hogy tartalmasabb, egésznapos programot ajánljuk a csatlakozók számára, gyerekeknek is foglalkozásokat, és természetesen közös falatozást, tudhattuk meg András Lóránd programvezetőtől. Az akció kiemelt partnere a Máréfalvi Római Katolikus Egyházközség, de helyi civil szervezetek is támogatják a közösségi kalákát.

Aki kalákázna, segíteni szeretné a máréfalviakat, küldjön üzenetet az Udvarhelyi Ifjúsági Egyeztető Tanács (UIET), avagy az RMDSZ udvarhelyszéki szervezetének facebook-oldalára, vagy hívja a 0727-866350-es telefonszámot. Szombaton, augusztus 12-én 8 órakor autók indulnak Máréfalvára az UIET székhelyétől (II. Rákóczi Ferenc utca 15. szám).