Kistérségi napok: valódi közösségi ünnep

Keresztúr él, dolgozik, együtt örül ennek a rendezvénynek, és jó látni, hogy ez a közösség ünnepe, mondta Dr. Verestóy Attila szenátor Székelykeresztúron, a Kistérségi napok hivatalos megnyitóján.

Sokan vagyunk itt olyanok, akik máskor, másként nem találkoznak, mert jellemző, hogy nem figyelünk a hétköznapokban egymásra, de itt lehetőségünk van szót váltani, kezet rázni egymással, hallhatták a szenátort azok, akik pénteken a székelykeresztúri főtérre jöttek kikapcsolódni. Egy ilyen alkalom arra is jó, túl azon, hogy jó hangulatban töltünk el órákat, napokat a barátokkal, ismerősökkel, folytatta, hogy ismét ráébredjünk, érdemes dolgozni együtt és megőrizni mindezt nem csupán saját magunk érdekében, hanem a következő nemzedékek számára is, mondta Dr. Verestóy Attila.

A július 31-én startoló Kistérségi napok és Petőfi hét augusztus 5-én ért véget tűzijátékkal koronázva meg a hat napos rendezvényt, melynek rendhagyó momentumai is voltak, mint például az első Kistérségi duatlon és triatlon verseny, vagy az első alkalommal megszervezett Petőfi-emlékvacsora. Továbbra is népszerű a Petőfi nyomdokain végigguruló kerékpártúra, mely a költőhöz köthető környékbeli állomásokat keresi föl, és végcél a fehéregyházi Ispán-kút. Rafai Emil polgármester ünnepi köszöntőjében külön kiemelte, hogy idén szándékosan fordítottak nagyobb hangsúlyt a sportra és a kultúrára, ugyanis mindkettőre egyre nagyobb az igény, melynek különösen örül, s mint mondta, az elkövetkezőkben is ez marad a Kistérségi napok irányvonala.

A gasztro-program nem maradhatott el idénről sem: újdonság, hogy az RMDSZ udvarhelyszéki szervezete az Együtt-tesz kalákázó csapattal először vett részt a Magyar ízek főzőversenyén, mely évről-évre színvonalasabb. Étlapunkon sólet szerepelt csülökkel, és noha egy csapattagunk sem főzött még pár személynél többre, nem rettentünk el attól, hogy ötven adaggal készüljünk az eseményre.

A szakmai zsűri dicsért, biztatott, és bár az első helyet nem nekünk osztották, sokan falatoztak a főztünkből, az üst is kiürült.