25 éves az Udvarhelyszéki RMDSZ

25 év távlatából ünnepi küldöttgyűlésen tekintett vissza az Udvarhelyszéki RMDSZ. A kezdetek, a hosszú évek és a jelen eseményei találkoztak a felszólalásokban, amelyek erős elkötelezettségről, közszolgálatról és a nemzet iránti...


Bővebb...

Udvarhelyszékiek Brüsszelben

Az elmúlt héten Sógor Csaba és Winkler Gyula európai parlamenti képviselő meghívására brüsszeli munkalátogatáson vett részt az udvarhelyszéki és gyergyó térségi önkormányzati csapat.  A három napos program lehetőséget adott betekinteni...


Bővebb...
01
Nyomtatás

A szavazat mindennél erősebb

.

„Ha mi bizonyítani tudjuk szavazatunkkal, hogy az erdélyi magyarság túlnyomó többségében velünk van, akkor érveink kikezdhetetlenek, akkor a románoknak tárgyalniuk kell velünk”mondta Dr. Verestóy Attila szenátor tegnap az oroszhegyi falufórumon. Székelyudvarhely mellett Oroszhegyen és Lövétén jártak tegnap, ma pedig Malomfalván és Farkaslakán tartózkodnak a Szövetség udvarhelyszéki jelöltjei, illetve pénteken Énlakára látogatnak a kampánykörút záró fóruma alkalmán.  

Nyomtatás

Történelmet írhatunk vasárnap

.

Végéhez közeledik az udvarhelyszéki kampánykörút, melynek nem titkolt célja a vasárnapi parlamenti választások tudnivalóiról tájékoztatni a település embereit, megismertetni őket a jelöltekkel, beszélgetni az elmúlt időről és a jövőről. A körutak során számos vidéki és udvarhelyi vállalkozás, gyár vezetője, alkalmazottai fogadták a küldöttségeket –, nem mindig egyeztek a nézetek, az elmúlt idő történéseire nem mindenki emlékezett egyformán, azonban egyetértettek a felek abban, hogy magyar érdekképviselet nélkül nincs, ki a magyar ügyet támogatná ebben az országban.

Nyomtatás

Azt a feladatot kaptuk, hogy talpon maradjunk

.

„Ebben az időszakban sokat mondtuk, és mondjuk, míg meghallják a hangunkat –, hogy a helyben megtermelt pénzekből, értékekből sokkal többet kellene itthon tartani, ahol megtermelik, s nem adóként Bukarestbe küldeni szinte mindent, hanem itt hagyni, mert a helyi közösségek jobban tudják, milyen beruházásokra van szükségük” – emelte ki az önerőből való építkezés lényegét Kelemen Hunor, a Szövetség elnöke Parajdon. Itt zajlott ma ugyanis ünnepélyes átadása annak az útszakasznak, mely két fontos turisztikai pontot köt össze, a sóbányát a wellnesszközponttal.

Created by New Experience Soft 2012 ©